Evenementen kalender

Evenementen 2012

Houd deze pagina in de gaten om alle evenementen te zien waar de Waterbus u met alle plezier heen brengt.  De Rotterdam marathon, het Zomercarnaval of de Wereldhavendagen in Rotterdam, de Paardenmarkt en het havenfestival in Alblasserdam of Dancetour en de Kerstmarkt in Dordrecht! Dit en nog veel meer evenementen worden hier weergegeven!

Paardenmarkt Alblasserdam, 25 juli

Een eeuwenoude traditie in het dorp is de jaarlijks terugkerende Sint Jacobuspaardenmarkt, die gehouden wordt op de woensdag in de week waarin 25 juli valt.

Onder de verschillende markten die vroeger bestonden, bevond de paardenmarkt zich steeds vooraan. Het waren dagen van vermaak en vol woelig leven. De mensen kwamen er niet alleen om een paard te kopen, maar ook om zich te vermaken en bovenal om oude bekenden weer te zien.

Zo is het altijd geweest en zo is het nu nog. De marktbezoekers komen aan op de Dam en schuifelen dan in de morgenuren voetje voor voetje langs de paarden en de uitgestalde waar. Het is er altijd druk.

Het achterste deel van de Kerkstraat is gereserveerd voor de paarden, het voorste deel, inclusief een stuk van de Waalsmondelaan en de Rederijstraat, voor de talloze kramen, stalletjes en standwerkers. Voor de magen zijn er de traditionele peperkoeken en de platte, brosse Jan Hagelkoeken, de frites, warme worsten, ijs, suikerspinnen, zuurballen en kaneelstokken ontbreken ook niet. En al dat lekkers wordt vermengd met de klanken van een pierement.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Zomercarnaval Rotterdam, 28 juli

Op zaterdag 28 juli is het weer feest in Rotterdam, ZOMERCARNAVAL 2012!

De Battle of Drums vindt plaats op vrijdag 27 juli en start om 19.00 uur. De Straatparade op 28 juli start om 13.00 uur op de Boompjeskade bij de Erasmusbrug. De Straatparade is ongeveer 2,5 km lang en de kop van de Parade is rond 17.30 uur weer terug op het eindpunt op de Boompjeskade. Beide evenementen zijn gratis.

Tip: parkeer de fiets bij de opstaphalte, de Parade begint vlak bij de halte.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Kunstevenement Place D'Ary, Dordrecht, elke zaterdag van 7 juli t/m 12 augustus

 

Place d’Ary is een uniek concept, waar de beeldend kunstenaar drempelloos in contact kan komen met de kunstlievende bezoeker van Dordrecht. Elke beeldend kunstenaar heeft zijn eigen stukje atelier meegenomen naar het Drierivierenpunt en kan zo laten zien hoe hij werkt.

Vanaf 7 juli tot en met 12 augustus is het Groothoofd elk weekend één groot verkoopatelier, is er ’s-middags en ’s-avonds live muziek en komt iedereen op de zaterdagavond naar la Place d’Ary voor de avondfilm. Elke middag zijn er, steeds wisselende, workshops voor kinderen.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Bavaria City Racing, Rotterdam, 26 augustus

Rokende banden, gierende motoren en snelle auto’s en motoren spelen toneel in Rotterdam Centrum op zaterdag 26 augustus. Bavaria City Racing is voor jong en oud, man en vrouw een geweldige belevenis.

Neem de snelle Waterbus, de snelste boot naar Rotterdam!

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Botenbeurs Gorinchem, 29 september

Zaterdag 29 september is het wederom zover, Waterbus vaart naar Gorinchem voor de Botenbeurs!

De vaartijd vanaf Dordrecht Merwekade naar Gorinchem bedraagt circa 50 minuten inclusief tussenstops. Er is ruimte voor 130 passagiers en 40 fietsen per schip. Voor rolstoelen zijn eveneens enkele plaatsen beschikbaar.

Dienstregeling

Afvaarten Dordrecht Merwekade richting Sliedrecht/Gorinchem

Afvaarten Sliedrecht Middeldiep richting Gorinchem

Afvaarten Gorinchem richting Dordrecht

07:45

-

-

08:45

-

-

09:45

10:08

10:40

10:45

11:08

11:40

11:45

12:08

12:40

12:45

13:08

13:40

13:45

14:08

14:40

14:45

15:08

15:40

15:45

16:08

16:40

16:45

17:08

17:40

17:45

-

-

18:45

-

-

Tickets en tarieven
U kunt deze dag met de Waterbus Dagkaart voordelig (normaal losse tickets totaal € 16,00 NU voor € 12,50 met de Waterbus Dagkaart) retour naar Gorinchem. Deze kaart is geldig voor de hele route. Aan de Dagkaart zitten twee afscheurbare Discountcoupons.

  • Lever 1 Discountcoupon in bij de steward op de heenreis VAN Sliedrecht NAAR Gorinchem of v.v.
  • Lever de 2e Discountcoupon bij de steward in op de terugreis VAN Gorinchem NAAR Sliedrecht of v.v.

Indien u met OV-chipkaart reist, kan dit alleen tot Sliedrecht. Daarna dient u een los contant kaartje aan boord te kopen voor de reis naar Gorinchem/Sliedrecht. Dit zijn enkele reis tickets.

Tarieven

Dordrecht – Gorinchem

Lijn 23 Dordrecht – Sliedrecht *

Sliedrecht – Gorinchem*

ENKELE REIS

Volwassenen

Reductie 4 t/m 11 & 65+ jaar

 

Enkele reis contant Volwassenen*

Enkele reis contant Reductie*

OV-Chipkaart*

€ 2,15

    € 1,42 **

+

€ 4,00

€ 2,00

Contant

€ 4,00

€ 2,00

+

€ 4,00

€ 2,00

Dagkaart***

Volwassenen € 12,50

Reductie € 9,00 ( 4 t/m 11 jaar en 65+)

* Tot halte Sliedrecht kunt u gebruik maken van de OV-chipkaart, daarna alleen los kaartje.
** Reductie OV-chipkaart alleen met een Persoonlijke OV-chipkaart.
*** De Dagkaart is de hele dag geldig voor de hele route.

De losse kaarten en de Dagkaart kunt u aan boord van de Waterbus aanschaffen. Reductie tarieven gelden voor 4 t/m 11 jaar en 65+ers. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk.

KLik hier voor de website naar Botenbeurs Gorinchem. 

 

Afgelopen evenementen

17e Dordtse Boekenmarkt, Dordrecht, 1 juli

De boekenmarkt zal dit keer in het teken staan van “de romantiek”. Aanleiding is het feit dat 150 jaar geleden het standbeeld van Arij Scheffer op zijn sokkel op “de Beurs” werd geplaatst, nu beter bekend als het Scheffersplein. Arij Scheffer, Dordtenaar van geboorte, was in de eerste helft van de negentiende eeuw een wereldberoemd schilder in alle salons van Parijs. Tout Paris (en van ver daarbuiten) liet zich door hem vereeuwigen. Zijn schilderstijl was zeer romantisch, vandaar….
 

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Klik hier voor de Waterbus dienstregeling.

Zomerzondagen Rotterdam, elke zondag t/m 8 juli

Het Park bij de Euromast vormt het decor voor de leukste zondagen in Rotterdam, met zomerse, warmbloedige muziek en verrassende theatervoorstellingen! Met een goedgevulde picknickmand en een kleedje voor op het gras kijk je je ogen uit. Geniet van de programmering en alle dansende, verliefde, luierende, wandelende mensen, kinderen die knutselen, muziek maken, spelletjes doen en pootje baden in de vijvers. De ZomerZondagen zijn vakantie in de stad: niks moet, alles mag en de ontspannen sfeer maakt het festival tot dé ontmoetingsplek van de Rotterdamse zomer.

Elke zondag t/m 8 juli.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

 
Translate »