Halte Spijkenisse

WAG_HV_banner_spijkenisse_V4

Waterbushalte: Kerkhofsdijk in Spijkenisse.
Waterbus vertrekt vanaf hetzelfde steiger als het Rhoonsveer.

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, landelijk gelegen dorpen, architectuur, theater, uitgaan en winkelen.
Wie een tocht door Nissewaard maakt, wordt zeker verrast. Aan de ene kant het stedelijke Spijkenisse met de directe verbinding naar de grote stad en aan de andere kant het landelijke gebied met haar pittoreske middeleeuwse stadjes Geervliet, Heenvliet en de dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven, Hekelingen en Oudenhoorn.

Al deze dorpen zijn gelegen in de nabijheid van de Bernisse, een eeuwenoud riviertje dat in de vroege Middeleeuwen een belangrijke scheepvaartroute was tussen Holland en Vlaanderen. Tegenwoordig is de Bernisse een prachtig recreatiegebied met wandel- en fietspaden en speelweiden. Spuimonding West, gelegen aan de getijdenrivier Het Spui is een natuurgebied waar vogelliefhebbers hun hart op kunnen halen.

Fiets vanaf Waterbushalte Spijkenisse door het prachtige Bernisse-gebied naar Hellevoetsluis en vervolg daar uw Waterbustocht naar een volgende bestemming! Bij deze de route!

TIPS: ruineravestijn

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren
Translate »