Zoeken

Merwekade

Dordrecht

Lijn en Halte informatie

LIJN 20: Rotterdam Erasmusbrug >< Dordrecht Merwedekade

LIJN 201: Spitsdienst ( extra afvaarten) Rotterdam Erasmusbrug ><Dordrecht Merwekade

LIJN 22: Dordrecht Merwekade >< Papendrecht Veerdam

 

 

 

 

 

 

 

LIJN 23: Dordrecht Merwekade >< Sliedrecht Middeldiep

LIJN 24: Dordrecht Merwekade >< Zwijndrecht Veerplein

Over de Merwekade:

Merwekade is de belangrijkste waterbushalte van Dordrecht. Vanaf deze halte kun je over het water naar Rotterdam, Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht Veerdam en per reguliere bus naar station Dordrecht. De halte bestaat uit drie delen vanaf het land gezien: links is de aanlegplaats naar Rotterdam Erasmusbrug en tankplaats, in het midden is de aanlegplaats naar Zwijndrecht en Sliedrecht en rechts is de aanlegplaats naar Papendrecht Veerdam.

Vanaf de halte Merwekade ben je binnen een mum van tijd in het centrum van Dordrecht. In de historische binnenstad zijn volop pittoreske havens en grachten te vinden. Het centrum is goed ter voet te verkennen. We hebben alle hoogtepunten hier op een rijtje gezet.

Op de Merwekade hebben we ook een Kiosk. Hier kan je de OV-chipkaart opladen, anonieme OV-chipkaarten kopen, een lekkere kop koffie halen en advies inwinnen voor een dagje Dordt. De Waterbus kiosk is geopend maandag t/m vrijdag van 11:00u - 17:30u. De Kiosk is cashloos dus je kunt hier alleen pinnen!

 

 

 

Een reis plannen van of naar Merwekade?

Huur een Arriva Nexbike en download de Nexbike app

Dordrecht Merwekade is ook een deelfietsstation: haal en breng je fiets waar je wilt
Met Arriva Nextbike heb je de vrijheid om een fiets te pakken van een van de vele fietsdeelstations in de stad. En om die weer in te leveren bij het deelstation van je keuze. Er zijn ook (virtuele) fietsdeelstations bij Merwekade halte Waterbus, P + R Energiehuis, P + R Weeskinderendijk, Eindhalte Grevelingenweg buslijn 4, Fietsenstalling Raamstraat, The Movies, VVV Dordrecht, Hollandse Biesbosch (halte Waterbus) en Bezoekerscentrum Biesbosch (Baanhoekweg 53)!

Eerste halfuur van je rit is gratis!
Je betaalt namelijk niet per dag, maar per halfuur. En het eerste halfuur is altijd gratis! Zet jij binnen die 30 minuten de fiets weer terug bij een van de deelstations, dan kost de rit je dus niets. Je mag tot 4 keer per dag profiteren van het gratis halfuur. Om een Arriva Nextbike-deelfiets te huren, hoef je alleen maar een account aan te maken bij Nextbike. Dat is gratis en gaat snel en makkelijk. Via de app kun je altijd zien waar en hoeveel deelfietsen er staan.