CORONA update: Reis alleen wanneer strikt noodzakelijk!

Aanpassingen in dienstregeling en dienstverlening

Waterbus neemt coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan ziet Waterbus zich genoodzaakt een aantal aanpassingen door te voeren in de dienstverlening en dienstregeling. Reis je met Waterbus? Lees dan hier de laatste updates:

Reis verstandig

Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Wij verzoeken de reizigers in de Waterbus om zoveel mogelijk afstand te houden ook adviseren wij onze reizigers alleen te reizen wanneer dit noodzakelijk is. Bescherm jezelf, onze collega's en je medepassagiers, reis verstandig.

Dienstregeling

  • Waterbus lijn 18 zal volgens de vakantiedienstregeling varen op maandag t/m vrijdag. De vertrektijd vanaf Rotterdam Heijplaat RDM is ..:50 uur. De laatste afvaart is om 17:50 uur
  • Waterbus lijn 181 vaart niet. Route Rotterdam Heijplaat RDM <> Schiedam Maasboulevard
  • De spitsdienst lijn 201 vaart niet
  • Lijn 19 vaart conform reguliere dienstregeling
  • Lijn 21, 22, 23 en 24 varen volgens winterdienstregeling (dus in de weekenden geen lijn 23 en  lijn 24)
  • Lijn 202 vaart niet (zou in april de weekenden gaan varen)
  • Waterbus lijn 20 vaart een dienstregeling van 1 x per uur. ( Eerste afvaart vanaf Dordrecht Merwekade <> Rotterdam Erasmusbrug 06:00 uur laatste 19:00uur )( Eerste afvaart vanaf Rotterdam Erasmusbrug <> Dordrecht Merwekade 07:00 uur laatste 20:00 uur )
  • Alle beperkingen gelden vooralsnog t/m zondag 6 april.

Kaartverkoop

I.v.m. de coronacrisis is het alleen mogelijk om met OV chipkaart, E-ticket en of een ticket uit de automaat aan boord te reizen (betalen met pin of contactloos). Je bent zelf verantwoordelijk voor een geldig vervoersbewijs en het in-en uitchecken tijdens je reis.

Schoonmaak

Speciale extra schoonmaakactiviteiten zijn in verband met verspreidingsrisico niet nodig. In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak wel extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen.

Kiosk Merwekade

De kiosk aan de Merwekade in Dordrecht is tot nader order gesloten.

Waterbus vraagt begrip voor onze maatregelen en doet een beroep op de medewerking van onze reizigers. Waterbus zal regelmatig updates plaatsen dus houd deze pagina goed in de gaten.

Vragen en of opmerkingen? Neem contact op met onze klantenservice.

 

 

Een reis plannen van of naar Rotterdam?