OV-chipkaart

Op alle Waterbussen is het inchecken met de OV-chipkaart mogelijk. Reizen met de OV-chipkaart is de goedkoopste manier van reizen voor individuele reizigers.

Reis je met een groep? Bekijk dan onze e-ticket opties, hier krijg je vanaf 10 personen 25% korting op de kaartprijzen.

  • Stap 1: Saldo opladen. Op de meeste Waterbussen is een OV-chipkaart oplaadpunt aanwezig. Hier kan je saldo opwaarderen, je ov-chip producten ophalen en je saldo checken. Het opladen via één van deze appraten kan alleen met een pinpas.
  • Stap 2: Inchecken. Na het opstappen aan boord kan je gelijk inchecken bij één van de gele in- en uitcheck units. Eerst inchecken, dan opladen.
  • Stap 3: Uitchecken. Stap 3: Uitchecken Het is belangrijk om na elke reis uit te checken zodat de juiste ritprijs kan worden berekend. Als je overstapt op een andere Waterbus of een ander voertuig, moet je altijd eerst uitchecken en vervolgens in het andere voertuig weer inchecken. Uitcheck gemist? Kijk dan op www.uitcheckgemist.nl, hier kan op een snelle manier saldo teruggevraagd worden.

Heb je nog meer vragen of zie je graag een demonstratie? Kijk dan op www.uitlegov-chipkaart.nl . Op deze website staan handige instructiesfilmpjes voor bijvoorbeeld het opladen van je saldo of het ophalen van bestellingen.